REKLAM

Bulgar Devlet Televizyonu'nda Ana haberde 3 Türk çalışıyor

Devlet televizyonunda çalışan Türkler büyük başarılara imza atıyorlar.İşte onları tanıyalım...    Kolaj:Nuri Niyazi  



Bulgaristan Devlet Televizyonu(BNT) bünyesinde çalışan Türklere ağırlık vermeye başladı.

İşte HABERBG onların isimlerini açıklıyor.

Her ne kadar Türkçe haberlerde sıkıntıların ortadan kalkmasa da ,Türklerden oluşan işçi sayısını 2015'den itibaren artırmaya geçti.


Selami Hasan
Aralarında en kıdemlisi olan Selami Hasan,Türkçe ve Bulgarca dillerini çok iyi derecede biliyor.Zaman zaman tercüme de yapmaktadır.İç haberler bölümünde çalışmaktadır.Dört yıldır Türkçe bölümünde çalışmaktadır.Selami Hasan Ankara Üniversitesi'nde gazetecilik bölümünden mezun oldu.




Canan Dural
BNT'de en üst görevi üstlenen Canan Dural ise Dış haberler editörü gibi çalışmaktadır.Çok iyi derecede İngilizce,Türkçe  vu Bulgarca bilmektedir.





Ayşe Sali



''Po Sveta i  u Nas''-''Yurttan ve Dünyadan'' haberlerinde muhabir olarak çalışan Ayşe Sali başarılı bir gazeteci.Çok sayıda özel habere imza attı.Fransızca ,İspanyolca ve İngilizce dillerine de hakim.Tabi ki ve Türkçe...








BNT TÜRKÇE HABERLERİNE ŞİMDİLİK DEVAM EDİYOR(VİDEO)

 Türkçe  haberler

Bulgar Devlet Televizyonu(BNT) sadece hafta içi  her gün saat 16:10'da Türkçe haberlere yer veriyor.10 dakikalık haberi hazılayan ekip 5 kişiden oluşuyor.Üstte saydığımız  kişiler,Selami Hasan  hariç bu ekibe dahil değildir.


Kemal ÖZTÜRK/ ÖZEL HABER

*Yukarıda adı geçen gazeteciler BNT1 Ana haber bülteninde çalışmaktadırlar.Türkçe bölümünde çalışanlar Selami Hasan hariç yer almamaktadır.
HABERBG



Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓