REKLAM

Başımız sağolsun!Bulgaristanlı şehidimiz Nefize Özsoy son yolculuğuna uğurlandı

şehit  Nefize Özsoy cenazesi

Nefize Özsoy'un şark görevini tamamlayıp, ailesine kavuşmasına kısa bir süre kala şehit olduğu öğrenildi.ÜZERİNDEN TAM BİR YIL GEÇTİ!
Mardin'in Midyat ilçesinde Emniyet Müdürlüğü Binası'na yönelik terör saldırısında şehit olan polis memuru Nefize Özsoy'un cenazesi, memleketi Edirne'de toprağa verildi.

Mardin'deki törenin ardından Çorlu Havalimanı'na, daha sonra da karayoluyla Yenişehir Mezarlığı morguna getirilen şehit Özsoy'un Türk bayrağına sarılı naaşı, törenden önce Şükrüpaşa Mahallesi'ndeki baba evine götürüldü.

Burada helallik alınmasının ardından cenaze, Selimiye Camisi'ne getirildi. Şehidi, meslektaşları caminin avlusuna kadar omuzda taşıdı.

Nefize Özsoy son yolculuğuna uğurlandı, Selimiye camii
Selimiye camisi tıklım tıklım doldu

AİLESİ BULGARİSTAN'DAN GELDİ


Camide, şehidin babası Süleyman ve annesi Hafize, ağabeyi Mustafa Çetin ve eşi Cumhur Özsoy taziyeleri kabul etti.

Annesinin tayininin Mardin'e çıkmasından bu yana anneannesinde kalan şehit polis memuru Özsoy'un 4 yaşındaki kızı Elif ise cenazeye getirilmedi. Elif'in annesiyle 6 hafta önce Edirne'ye geldiği zaman görüştüğü öğrenildi.

Edirne'de şehit polis Nefize Özsoy'un cenazesinden sonra arbede!

Sultanahmet'de kahramanlık göstermiş

Bulgaristan'dan 1989 yılında Edirne'ye göç eden Çetin ailesinin Kırcaali'de trafik kazasında kaybettikleri ablasının adını alan şehit polis memuru Nefize Özsoy'un cenazesinde, Müftü Emrullah Üzüm dua etti.

Üzüm, Özsoy'un Mardin'e tayin olmadan İstanbul'da Sultanahmet Camisi'nde görev yaptığı ve buradaki bir patlamanın önlenmesinde de kahramanlık gösterdiğini söyledi.

İl Müftüsü Üzüm'ün öğle vakti kıldırdığı cenaze namazının ardından şehit Özsoy'un naaşı, tören mangası tarafından omuzlarda taşındı. Bu sırada şehidin annesi Hafize Çetin ve eşi Cumhur Özsoy'un gözyaşları içerisinde tabuta bakışları yürekleri dağladı.

BABA KIZININ FOTOĞRAFINI YERDEN KALDIRDI



Baba Süleyman Çetin ise yakalara takılan kızının fotoğrafının birinin yerde düşmüş olduğunu görünce eğildi ve fotoğrafı aldı.

"Kahrolsun PKK" sloganları, tekbirler ve zaman zaman da alkışlar eşliğinde uğurlanan cenaze, şehir mezarlığında toprağa verildi.

Binlerce kişinin katıldığı cenaze töreninde, bazı vatandaşlar evlerinin balkonuna Türk bayrağı asarak, teröre tepki gösterdi.


Törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı

Törene, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra Edirne Valisi Günay Özdemir, AK Parti'nin bölge milletvekilleri, CHP milletvekilleri, Edirne Emniyet Müdürü Adnan Armağan Erdoğan, İl Jandarma Komutanı Kamuran Ersan, eski MHP milletvekili Meral Akşener, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ile Bulgaristan göçmeni Çetin ailesinin acısına ortak olmak üzere Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Azis ile Kirkovo Belediye Başkanı Şinasi Süleyman'la birlikte 250 kadar soydaş da katıldı.

Cumhur ve Nefize Özsoy'un öğretmenlik bölümlerinden mezun oldukları, polislik sınavını kazanarak bu mesleği seçtikleri kaydedildi. Çiftin 6 yıl önce evlendikten sonra İstanbul'daki görevleri sonrası şark görevi için Mardin'e gittikleri, Cumhur Özsoy'un 2015'te Midyat'ta terör örgütünce uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda yaralandıktan sonra geçici görevle Kırklareli'de görevine devam ettiği belirtildi.

Nefize Özsoy'un şark görevini tamamlayıp, ailesine kavuşmasına kısa bir süre kala şehit olduğu öğrenildi.


Kaynak: Anadolu Ajansı



Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓